halloncheescake

publicerat i Allmänt;

Botten

250 g digestivekex
100 g smält smör
Mixa kexen och blanda med smält smör. Forma "smeten i en form med löstagbar kant" grädda 5-10 min på 180 grader.

Fyllning
400 g Philadelfiaost eller liknande färskost
200 g hallon, färska eller tinade frysta
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
Blanda till en jämn smet och häll i pajskalet. Grädda i nedre delen av ungen 180grader i ca 30 minuter
  • Italiensk maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl vatten
Koka sockerlag (socker och vatten till 121 grader)
Vispa äggvitan på medlehastighet tills sockerlagen är 121 grader höj sedan till max på vispen och häll försiktigt i den varma sockerlagen i en tunn stråle, vispa sedan tills den svalnat. Häll i en sprits och gör ditt mönster. Bränn sedan marängen för fint mönster och god smak.
Garnera med färska hallon och citronmellis
 
Den blir godast om den får stå i kylen ett par timmar innan servering
 
Mums =)
 
 
 

Kommentera inlägget här :